Vedlikehold av skinninteriør

Vedlikehold av skinninteriør

Bilpleie

Rens og impregner skinninteriøret i bilen din 2-4 ganger i året. Det gir en fantastisk følelse å kjøre i en ren bil!

Vi nordmenn bruker mer og mer penger på bil og det er viktigere enn noen gang å ha kontroll på vedlikeholdet. De fleste er flinke til å holde bilene rene utvendige. Kanskje kjøpte du også utvendig lakkforsegling, men vedlikeholder du interiøret i bilen din?

De fleste bruker ca. 1 time i bilen pr. dag, noen mer og noen mindre. Hver gang man går inn og ut av bilen sliter man på setene og under kjøring vil det bli slitasje på resten av interiøret. Dersom man ikke vet hvordan man skal beskytte interiøret best er det en jungel av produkter å dykke i.
Vi i Leather Master sitter på lang ekspertise og har dyptgående kjennskap til alle typer av hud og hvordan de skal tas vare på.

Hud, et biprodukt fra kjøttindustrien, er et naturlig og bærekraftig valg.


Teknisk hud er det som mest vanlige å bruke til skinninteriør i biler og båter. Hva er dette, lurer du kanskje på?
Enkelt forklart er huden prosessert hos ett garveri. Her blir hudene gjennomfarget, frigjort for all naturlig tekstur, også kalt narvmønster, preget med mønster gjennom valser, basefarget på overflaten og til slutt får den en topplakk som sikrer en matt overflate slik at den forhindrer gjenskinn fra sollys.
Teknisk hud egner seg meget godt både i bil, båt og caravan ettersom den tåler hard påkjenning. Og vedlikeholdes den på riktig måte med gode produkter er levetiden veldig lang.

En vanlig misforståelse er at man skal bruke fett for å vedlikeholde skinninteriøret. Dette er noe vi absolutt ikke vil anbefale. Har man en liten skade i lakken vil fettet trekke inn i huden og bli der. Det bidrar til at lakken løsner og skaler av. I tillegg vil ikke fett hverken bidra til å holde en teknisk hud myk eller fungere som ett beskyttende lag. Snarlig tvert om. Den vil ligge oppå lakken som en hinne og fungere som et klister for alle urenheter.
Derfor anbefaler vi at man bruker Leather Interior Care kit for å rengjøre og impregnere skinninteriøret.

Leather Interior Care

Produktbilde som viser produktet


Man starter alltid med å støvsuge bort alle løse urenheter fra interiøret. Det er viktig å bruke et skånsomt munnstykke som ikke skader lakken på huden. Typisk en med børste i kontaktflaten.
Når interiøret er støvsugd rengjør du med Leather Cleaner. Rist flasken og pump frem ett skum fra flasken og vask med svampene som følger med i kittet. Hvilken svamp du skal bruke avgjøres av hvor man rengjør og graden av urenheter. Bruk svampen i sirkulære bevegelser og la Leather Cleaner få gjøre jobben. Man skal ikke gni eller være hardhendt med interiøret.
Vask deretter over alt med en fuktig klut vridd opp i rent, lunkent vann. La overflaten tørke før du påfører Leather Protection Cream Premium.
Her gjelder «less is more»-prinsippet. Rist flasken godt og hell litt Leather Protection Cream Premium på kluten og smør på et tynt lag.
Se gjerne vår video ved å trykke her for å se hvordan man bruker Leather Interior Care kittet.

Clean & Renew wipes

Vi kan også på det sterkeste anbefale å ha en pakke Clean & Renew wipes våtservietter liggende i bilen. Da får du tørket over seter og ratt i perioden mellom hver gang du rengjør og impregnerer bilinteriøret grundig. Og når du har tørket over interiøret kan du gå over skinnskoene dine i samme slengen.

Leather_Clean_and_Renew_skinnrens_144020